Koselige besøk på siden min

onsdag 20. juli 2011

Kokosboller

I kveld var mamma & jeg så godte syke at det ikke lignet grisen. Vi hadde bestemt oss for å lage kokosboller. Jeg googlet en  oppskrift på kokosboller, og den den var god! Yummi. Mamma & jeg dro bort på supern, det er en nærbutikk ved hytta. Heldigvis er de oppe til kl 22.00. Det er ganske lenge til å være på "landet"... Men nok om det, nå har vi bakt kokosboller, og mens de skulle stivne og sjokoladen smelte rocket vi. Jeg har nemelig kjøpt meg en rocke ring, den veier 1,5 kg og skal gjøre susen. Problemet er bare det at jeg kan ikke rocke & de loddene som er på den er fryktelig vonde å få i ribbena og magen. Men det er et pluss og det er at den er rosa =) *smiiil*. 
legger ut oppskrift & bilder av kveldens aktivitet.  

Dette blir ca ;15 kokosboller, kommer litt an på størrelsen du ønsker =)
tid; ca 30 minutter


4 eggehviter
1 dl sukker (eller ca 0,8 dl fruktose eller en valgfri sukkerstatning).
4 plater gelatin
1-2 poser kokosmasse (kan sløyfes)

1 ss vaniljesukker
ca 200 gram kokesjokolade

ca 50 gram delfiafett


1. Bløt gelatinen i kaldt vann. ( ca 10 min)
2. Visp eggeviten til den blir stiv.
3. Visp oppi sukker & vaniljesukker med eggeviten til massen blir luftig & stiv.
4. Klem ut vannet av gelatinen & smelt den i vannbad OBS uten vann. Dette går relativt fort!
4. La gelatinen avkjøle seg litt.
5. Hell gelatinen deretter oppi bollen med hviten i en tunn stråle mens du rører godt.
6. Fordel massen på et brett med bakepapir, bruk gjerne en skje. (kan også bruke en å brødpose og klippe hull).
7. Sett "bollene" i kjøleskapet og la de stivne. Dette tar ikke veldig lang tid ( ca 15 min).
8. Smelt sjokoladen & delfiafettet i vannbad.
9. La sjokoladen & delfiafettet avkjøles litt.
10. Rull "bollene" i sjokoladen & kokos.
11. Avkjøl i kjøleskapet.
- Gled deg, dette kommer til å bli en uforglemmerlig opplevelse. Kokosbollene kan fryses!




Her er oppskrift og noen av ingridiensene.


Bollen med eggeviten er klar, den kan holdes opp-ned uten at det skjer noe...

Gelatin


Alle har vi vel et gode minner med vispen til miksmasteren ;)

Dette er "prøve" bollene...



Her rulles de i sjokolade. Gid jeg var en sånn "bolle"... nam nam!

Endelig resultat. Denne har kanskje ikke den typiske kokosbolle fasonen, men den smakte godt ;)

Lykke til om du begir deg ut på et lite kjøkken prosjekt. Det er enkelt, godt & raskt-  ANBEFALES!  

2 kommentarer:

  1. hehe ja det stemmer;) It's all gone! Lagde kokosboller i dag også-hjelp! I dag ble det med kokos på da.. shit så digg. Men det er ikke SÅÅ usunt da hehe. klem T

    SvarSlett

Setter kjempe stor pris på koselige hilsner;)